Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera celebra el Dia Mundial Contra el Càncer 2018

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Un any més l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha celebrat el Dia Mundial Contra el Càncer 2018. Per a l'ocasió, s'ha despenjat el tapís de Dalt Vila que hi ha a l’Hospital Can Misses, així cada any els familiars recorden als que ja no hi són i es convida a la gent a escriure el nom del seu ésser estimat en el revers de la vànova.

El tapís, que presideix el vestíbul principal de l'Hospital Can Misses, va ser donat per l'Associació Eivissa i Formentera Contra el Càncer (EFCC) a l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera el maig de 2016.

L'obra, disseny de l'artista Gerry Clark, representa una escena del port i de Dalt Vila i va ser realitzada per onze voluntaris de l'Associació (Barbara Gregori, Pam Sharpe, Lyn Vernon, Leona Douglas, Julia Wilson, Jill Hamlin, Judith Mawdsley, Berno Kiberd, Elaine Clark, Beryl Jones i Kim Hall), elaborada amb la tècnica de labor de retalls (patchwork).

Per a Helen Watson, presidenta de l'Associació Eivissa i Formentera Contra el Càncer (EFCC), "és un homenatge als malalts i víctimes del càncer". En aquest cas, el tapís té d'especial que a la part del darrere de cada peça, de les 88 que el formen, porta escrit el nom de les persones que han patit aquesta malaltia.

Watson explica que "l'obra va portar un treball d'un any per voluntaris que ho van realitzar amb molt d'afecte i es va donar a l'Hospital Can Misses".

Aprofitant l'acte, l'Associació Eivissa i Formentera Contra el Càncer (EFCC) ha col·locat un pòster explicatiu sota el tapís perquè els pacients i usuaris de l'Hospital Can Misses coneguin la història que hi ha darrere d'aquesta obra d'artesania solidària.

Els membres de l'Associació han estat acompanyats per la gerent de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Carmen Santos, i part de l'equip directiu, com ara el director d'Atenció Primària, José Antonio Chumillas, i el director de gestió, Yago Gómez.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera. 02/01/2018]

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa I Formentera]