Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La Conselleria de Salut posa a disposició dels ciutadans un lloc web sobre salut sexual

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut, a través de la Direcció General de Salut Pública i Participació, posa a disposició dels ciutadans un lloc web sobre salut sexual: http://salutsexual.caib.es

La salut sexual és la capacitat de tenir experiències sexuals agradables i segures, lliures de coerció, discriminació i violència.

Som éssers sexuats des d’abans del nostre naixement. La sexualitat és un aspecte essencial de la nostra vida que abasta el sexe, la identitat sexual, els rols de gènere, l’orientació sexual, l'erotisme, el plaer, la intimitat i la reproducció.

Tenim la capacitat de comunicar-nos de forma eròtica, amb nosaltres mateixos i amb altres persones. La vivència de la sexualitat influeix de forma important en la nostra salut física i emocional. De la mateixa manera, per gaudir d’una bona salut és imprescindible una bona salut sexual.

En aquest lloc web es pot trobar informació sobre:

1. Diferents aspectes de la sexualitat: sexualitat i salut sexualdrets sexualsdiversitat sexual i de gènereètica de les relacions sexuals i d’altres que s’hi inclouran periòdicament.

2. Programes educatius:

  • Amb tots els sentits: és un programa d’educació afectiva i sexual en l'àmbit educatiu.

  • Sexe segur i responsable: és un projecte d'educació per a la salut adreçat a l’alumnat de 3r i 4t d’ESO, batxillerat, formació professional bàsica i cicles formatius. Tracta sobre la prevenció de la infecció per VIH, altres infeccions de transmissió sexual (ITS) i d’embarassos no desitjats. Així mateix, s'hi poden trobar presentacions en diapositives, llibres de consulta per al professorat i guies per implementar les sessions educatives.

3. Material informatiu: campanyes sobre VIH, ITS, mètodes anticonceptius i sobre el Test ràpid del VIH/SIDA disponible a les farmàcies.

[Font: Conselleria de Salut. Direcció General de Salut Pública i Participació. 26/03/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]

*06/09/2018 - La Conselleria de Salut impulsa un espai web per promocionar una sexualitat saludable.