Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Centre de Salut Valldargent organitza la I jornada de portes obertes per a la promoció de la salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Centre de Salut Valldargent (Palma) va organitzar el passat 8 de juny, la I jornada de portes obertes, en què entre les 8.30 h i les 14.00 h es van oferir un conjunt d’activitats i tallers dirigits als ciutadans, per exemple la realització d’una ruta saludable.

En el vestíbul del centre de salut es van posar a disposició dels ciutadans diversos racons dedicats a la promoció de la salut, la respiració, la maternitat o la menopausa i a la salut bucodental. També es van realitzar tallers de relaxació i de cuina saludable i econòmica.

Així doncs, en el racó de la promoció de la salut hi havia un arbre d’expectatives on els participants van penjar els seus desitjos per millorar la seva salut; en el racó respiratori es van fer proves per mesurar la capacitat pulmonar; en el racó de la comare es van oferir consells sobre educació sexual, maternitat o menopausa; i en el racó d’odontologia es van poder aprendre tècniques de raspallat dental o hàbits d’higiene i aliments saludables per a les dents.

També es van dur a terme dos tallers: un de relaxació, que volia transmetre la necessitat d’aprendre a relaxar-se per afrontar l’estrès de la vida diària, enfortir-se físicament, psíquicament i emocionalment; i un altre de cuina saludable i econòmica, dirigit per un professor de cuina, on els participants van aprende a cuinar dos plats saludables amb productes de temporada, sota els conceptes de la dieta mediterrània i amb degustació final.

[Font: Conselleria de Salut. 08/06/2018]

[Foto: Conselleria de Salut]