Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut aportarà 4.600 euros per a la prevenció de les addiccions a Formentera

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut aportarà 4.608 euros per a la prevenció i l’atenció de les addiccions a Formentera, gràcies al Conveni de col·laboració amb el Consell Insular. La firma de l’acord, que dona continuïtat a la tasca mantinguda fins ara, té per objecte sumar esforços i impulsar la planificació integral i la coordinació entre diferents institucions per tal d’aconseguir resultats efectius en la lluita contra les addiccions.

D’aquesta manera, la finalitat és la col·laboració en el desenvolupament d’accions en relació amb l’atenció, el tractament ambulatori de les persones amb problemes d’addiccions, així com la coordinació per al desenvolupament efectiu de programes de prevenció, des de l’1 de gener fins al 31 de desembre de 2018.

En virtut de l’acord, la Conselleria de Salut es compromet a participar en la planificació dels diversos programes d’atenció i prevenció de les addiccions que desenvoluparà l’Àrea de Benestar Social del Consell Insular de Formentera. Les actuacions de prevenció aniran dirigides al medi escolar i sociocomunitari i procuraran una coordinació més bona per harmonitzar les actuacions amb equips de les àrees educatives, sanitàries i socials, mitjançant els òrgans competents.

Per part seva, el Consell Insular de Formentera es compromet, entre altres coses, a acordar conjuntament amb la Conselleria de Salut els programes d’assistència i prevenció d’addiccions; a mantenir i assignar la dotació pressupostària convenient en relació amb les actuacions en el camp d’assistència, rehabilitació i reinserció; i a aportar tots els recursos humans, tècnics i materials necessaris per al funcionament dels equips i centres objecte d’aquest Conveni.

Una comissió de seguiment vetllarà pel compliment del Conveni, resoldrà les qüestions que en plantegi l’aplicació i avaluarà la realització del projecte.

[Font: Conselleria de Salut. 15/06/2018]

[Foto: Infosalut]