Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La FBSTIB llança la seva nova campanya d'estiu

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) ha llançat una nova campanya amb el lema “Viu l'estiu, dona sang!” per conscienciar la població que ha de donar sang de forma regular durant tot l'any.

Amb l'objectiu d'afrontar l'habitual descens de donacions d'aquesta estació, el Banc de Sang ha desenvolupat una campanya que s'encarrega de remarcar que la donació de sang ha de formar part de la vida de les persones també durant el període estival.

En el nou cartell, que informa dels horaris i ubicacions de les col·lectes, es mostra un suro ple de fotos amb diferents moments de l'estiu protagonitzat per un grup d'amics. Situats al voltant d'aquestes imatges, es troben una sèrie d'objectes relacionats amb la donació de sang, com el carnet de donant, un clauer de Dona Sang, etc. Al centre del suro destaquen dues fotografies protagonitzades per un al·lot i una al·lota donant sang.

La Fundació calcula que al voltant de 3.000 persones necessitaran transfusions dels diferents components sanguinis en aquesta estació, per la qual cosa és imprescindible seguir comptant amb la solidaritat dels donants de sang aquesta temporada.

La sang no es pot fabricar i és necessària per atendre a pacients amb malalties cròniques, persones que han sofert un accident i dones embarassades, entre altres casos. Durant l'estiu, la població balear augmenta a causa del turisme, per la qual cosa la possibilitat que alguna persona necessiti una transfusió de sang augmenta. Per això la FBSTIB fa una crida a la part de la població que encara no és donant de sang perquè s'animi a provar-ho i s'acosti a donar de forma regular cada dos mesos.

Els requisits per donar sang són molt senzills, n'hi ha prou amb pesar més de 50 quilograms, tenir entre 18 i 65 anys i gaudir de bona salut. Els homes poden donar fins a quatre vegades a l'any i les dones tres. Aquesta diferència no és discriminació, sinó per compensar les pèrdues que tenen les dones per la menstruació.

Les Illes Balears necessiten diàriament 200 donacions de sang per atendre correctament les demandes hospitalàries i salvar les vides de moltes persones.

Cartell de la campanya.

[Font: Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. 02/07/2018]

[Foto: Infosalut]