Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Centre de Salut de Vila convoca una concentració de lactància materna a Eivissa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El dia 1 d'octubre, a les 12:00 hores, el Centre de Salut de Vila pretén concentrar a totes les mares i nadons lactants en la major sala de lactància de les Pitiüses, com a acte commemoratiu per la Setmana Mundial de la lactància materna.

Per aquesta raó convida a l'esdeveniment a les mares i els seus nadons, i així donar més visibilitat tots plegats a aquesta manera natural d'oferir salut als més petits. A més, premia les primeres 50 mares en comparèixer amb una simpàtica bossa donada per Nanufacture. Hi ha moltes raons de pes per donar suport a la lactància materna:

-Alletar és excel·lent per al medi ambient. La producció i el consum de fórmula fa servir gran quantitat de recursos i produeix una enorme quantitat de deixalles.

-Alletar ajuda a desenvolupar el potencial intel·lectual del nen.

-Sempre és l'aliment perfecte. La composició de la llet humana varia setmana a setmana, dia a dia, hora a hora, fins i tot durant la presa.

-Alletar ajuda a promoure el vincle entre la mare i el nen. Quan una dona alleta, el seu cos produeix hormones que l'ajuden a relaxar-se i a vincular-se amb el seu nadó.

-La llet humana conté immunitat que es passa al fill. Els nens alletats es posen malalts amb menys freqüència: tenen menys otitis, èczemes, limfomes infantils i diabetis, entre d'altres malalties.

-Alletar redueix el risc de mort sobtada.

-Alletar és l'única forma coneguda de prevenir el càncer de mama i ovaris i redueix les possibilitats que les filles el pateixin en l'edat adulta.

-La llet humana és gratis, sempre està disponible, a la temperatura adequada i mai es fa malbé.

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 19/09/2018]

[Foto: Àra de Salut d’Eivissa I Formentera]