Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Presentació de Targetes contra l'estigma, una campanya en suport de les persones amb problemes de salut mental

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, acompanyada per les conselleres de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, i de Salut, Patricia Gómez, va presentar al centre ocupacional Sa Riera de Palma una campanya institucional per combatre l’estigma social que pateixen les persones amb problemes de salut mental.

Es tracta d’una campanya que es podrà veure fins al 25 de novembre en diferents formats a través dels mitjans de comunicació i al web targetescontralestigma.caib.es

La campanya s’ha elaborat amb el suport del programa de lluita contra l’estigma "Obertament Balears", que duu a terme l’entitat 3Salut Mental i compta amb el testimoni de set persones, diagnosticades amb qualque problema de salut mental, a les quals se’ls va demanar quines paraules haguessin volgut sentir del seu voltant quan els hi van comunicar el seu diagnòstic. Aquestes frases són les que configuren tant l’audiovisual com les targetes contra l’estigma, a on qualsevol persona hi pot escriure la seva frase de suport.

A continuació podeu veure el vídeo de la campanya.

“Amb aquesta campanya volem ajudar a eliminar els estigmes que encara marquen les persones i famílies que tenen qualque problema de salut mental”, va apuntar la presidenta Armengol, qui va recordar que 185.000 persones a les Illes Balears tenen diagnosticat qualque trastorn de salut mental i que “qualsevol de nosaltres pot tenir en qualsevol moment un problema de salut mental”.

A l’acte van intervenir també Pilar Ponce, Coordinadora Obertament Balears 3Salut Mental i Mar Abrines, activista del programa Obertament Balears, que ha parlat en nom dels testimonis que apareixen a la campanya.

La presidenta va recordar el compromís del Govern en l’àmbit de salut mental, atès que s'ha creat una estructura bàsica d’atenció social a les persones amb problemes de salut mental, fins ara inexistent a les Illes Balears, ja que eren les entitats socials les quals a través de subvencions duien a terme diversos programes. Aquesta nova xarxa d’atenció social a persones amb diagnòstic de salut mental a les Illes Balears inclou 80 places del nou servei públic de suport a l’habitatge, 200 places de servei ocupacional concertat amb les entitats socials, l’obertura del centre Sa Riera —el primer centre públic ocupacional de gestió directa— un servei d’acompanyament i el servei d’habitatges tutelats.

Amb motiu del Dia de la Salut Mental, que se celebra el dia 10 d’octubre, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, va assistir a l’acte organitzat en el Parlament de les Illes Balears, en el qual diputades i diputats van voler mostrar el seu suport a les persones que pateixen aquest tipus de malalties. També hi va ser present una delegació de persones amb discapacitat intel·lectual de les entitats 3Tres Salut Mental: Gira-Sol, Es Garrover i Estel de Llevant.

 

 

[Fonts: Presidència de Govern. 08/10/2018 - Presidència de Govern. 09/10/2018 - Conselleria de Presidència. Direcció General de Comunicació]

[Foto i vídeo: Presidència de Govern - Conselleria de Presidència. Direcció General de Comunicació]