Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

19 alumnes de 4 anys de l'escola Can Misses varen aprendre com és un embaràs

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

7470L'Hospital Can Misses, el passat 31 de gener, va rebre la visita de “Les bruixes i els bruixots”, un grup d'alumnes de 4 anys del Col·legi Can Misses que, acompanyats per les seves professores Mati Ferrer i Marian Pou, han creuat l'Hospital per saber com és un embaràs.

De l'explicació se n'han encarregat les promotores d'aquesta iniciativa, la ginecòloga Laura Torres i la pediatra Cristina Ferrer. Per a això varen utilitzar maquetes d'embarassades, maniquins dels que s'utilitzen per als cursos de reanimació cardiopulmonar pediàtrica i fruites per demostrar el creixement del fetus.

“Cal explicar-los el procés de l'embaràs tal i com és, amb un llenguatge clar però directe, explicant-els la veritat, entenen molt més del que ens pensam”, va explicar la pediatra Cristina Ferrer.

A més d'una xerrada en la qual varen explicar als petits alumnes què és una ginecòloga i una pediatra i quines són les seves funcions, han abordat l'explicació de l'embaràs utilitzant maquetes d'embarassades en les quals es veu el fetus. Laura Torres ha començat amb un raïm, per explicar la mida del fetus i el seu creixement, el raïm ha passat a convertir-se en una maduixa i aquesta en una mandarina, un kiwi, una llimona, un plàtan, i un mango abans d'acabar en un meló.

Els infants també varen poder escoltar el batec del cor d'un nounat, fill d'una de les mares dels alumnes. Per a això, la pediatra Cristina Ferrer els va explicar què és un fonendoscopi i després d'això els infants varen auscultar el nadó, no sense abans netejar-se les mans amb solució hidroalcohòlica.

Per acabar, Laura Torres va realitzar una demostració pràctica d'una ecografia prenatal i els infants varen poder escoltar el batec del fetus en algunes de les mares embarassades.

“Han tingut dues setmanes de preparació a classe d'aquesta visita i venien carregats de preguntes. La més habitual ha estat per on entren i per on surten els nadons, també els ha causat molt interès com s'alimenten i el perquè del líquid amniòtic”, va explicar l'especialista en ginecologia i obstetrícia Laura Torres.

Les responsables d'aquesta primera xerrada pensen continuar amb altres trobades i continuar rebent escolars a l'Hospital Can Misses per resoldre dubtes sobre l'embaràs. “Pensam que aquesta iniciativa a més redueix l'estrès dels petits davant de l'arribada d'un germanet o germaneta”, varen concloure les professionals.

[Font: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]

[Foto: Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera]