Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Sanitat insta a no baixar la guàrdia en la prevenció del VIH i Infeccions de Transmissió Sexual

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el marc del XIX Congrés Nacional sobre la Sida i Infeccions de Transmissió Sexual, la ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, va instà a administracions públiques, professionals i societat civil involucrats en la resposta a la infecció pel VIH a “no baixar la guàrdia”.

Anualment es produeixen prop de 3.400 diagnòstics nous del VIH.

Els joves són el grup més afectat per les Infeccions deTransmisión Sexual (ITS).

“Són dades que posen de manifest per què és tan necessària una adequada educació sexual”, va assegurar la ministra en la seva intervenció. També va manifestar que els joves i adolescents són “un grup clau en termes de vulnerabilitat però també té el potencial per a canviar les actituds i els comportaments que són la base no només de la infecció pel VIH, sinó també de les Infeccions de Transmissió Sexual”. 

Des del Ministeri es va advocar per la revitalització de l'Estratègia de Salut Sexual aprovada en 2010, per l'eliminació de l'estigma i la discriminació. Així mateix es va defensar la coordinació entre administracions públiques, la recerca, els professionals de la salut i els pacients, entre d’altres.

[Font: Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. 02/04/2019]

[Foto: Barn Images / CC0 1.0 Universal ]