Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La importància del diagnòstic precoç i l'atenció primerenca en les persones amb autisme

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, va defensar la importància del diagnòstic precoç i l'atenció primerenca a les persones amb autisme, durant la jornada celebrada el passat 2 d'abril, amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació sobre el Trastorn de l'Espectre de l'Autisme (TEA).

Així mateix va destacar la necessitat del tractament i acompanyament durant la fase adulta i la vellesa i a continuar avançant en la recerca del TEA. En aquest sentit, la Ministra va destacar la labor que s'està realitzant a l'Institut de Salut Carles III, com el projecte ASDEU (Trastorns de l'Espectre de l'Autisme a la Unió Europea), que ha analitzat la prevalença de l'autisme en la població, el diagnòstic i les intervencions relacionades amb la finalitat de millorar l'atenció i suport a les persones afectades.

També es va referir a un altre dels objectius en el tractament de l'autisme, com és la la creació de l'especialitat de psiquiatria infantil, per poder atendre nins/es afectats per el TEA.

Finalment la ministra va manifestar que s'està ultimant l'Estratègia de Salut Mental, que inclou l'atenció a persones amb TEA.

[Font: Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. 02/04/2019]

[Foto: Barn Images / CC0 1.0 Universal ]