Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Propera implantació de la PrEP com a tractament per prevenir els contagis de VIH en grups de risc

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Salut, Patricia Gómez, es va reunir amb Joan Lluís Llull, president de l’Associació de Lluita Anti-Sida de les Illes Balears (ALAS), i amb Joan Viver, coordinador de l’entitat, per informar sobre la implantació de la PrEP (profilaxi preexposició) com a tractament per prevenir els contagis de VIH en grups de risc.

A la reunió també van estar presents la directora general de Salut Pública i Participació, Maria Ramos, i el director general d’Avaluació, Planificació i Farmàcia, Benito Prósper.

Gómez va explicar als representants d’ALAS que en aquests moments el Ministeri de Sanitat espera l’aprovació de la Comissió Nacional de Salut Pública per iniciar la implantació d’aquest tractament en la cartera de serveis del Sistema Nacional de Salut, i va aclarir que les Illes Balears han estat una de les comunitats autònomes que ha sol·licitat l’aprovació d’aquest tractament ja que ha demostrat que disminueix la transmissió del VIH en grups de risc.

La Conselleria de Salut comparteix la demanda de les entitats de pacients de VIH i sida per implementar aquesta mesura preventiva en l’àmbit ambulatori com a eina addicional a les mesures de promoció d’ús del preservatiu, de formació i de tractament.

La consellera de Salut va manifestar que són necessàries estratègies noves de prevenció, especialment en col·lectius de major incidència i que la PrEP, basada en l’ús de fàrmacs antiretrovirals per prevenir la infecció, ha demostrat en estudis clínics l’eficàcia, la seguretat i el cost–eficàcia en la població de risc.

[Font: Conselleria de Salut. 04/04/2019]

[Foto: Conselleria de Salut]

Què en diu la premsa
*05/04/2018 diariodemallorca.es - Salud informa a la asociación ALAS del próximo tratamiento para evitar el VIH.