Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Salut Integral en el Pla estratègic d'Infància i Adolescència 2013 - 2016

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres ha aprovat avui el Pla Estratègic d'Infància i Adolescència 2013-2016. El pla actua en diferents àrees, entre elles, la salut integral. En aquesta àrea s'inclouen mesures específiques per promoure una bona salut i hàbits saludables en la infància i adolescència. A continuació es detallen algunes d'aquestes mesures:

-S'unificarà la normativa per homogeneïtzar l'edat d'accés al consum d'alcohol en els 18 anys.

-Els pacients menors podran romandre en les unitats pediàtriques fins als 18 anys, i no fins als 14, com fins ara. Es compleix així una demanda de les famílies dels nens amb greus malalties.

-Es reforçarà la promoció d'hàbits de vida saludables i la prevenció de trastorns alimentaris, per evitar l'obesitat, que afecta al 10% dels nens i adolescents, i el sobrepès, que afecta al 20%, segons l'última Enquesta Nacional de Salut. En aquest àmbit, s'emmarquen mesurades com la pràctica diària d'exercici físic en els col·legis.

-S'engegarà una Estratègia de Salut Mental Infantil i Juvenil, en línia amb la recent creació del títol de Metge Especialista en Psiquiatria del Nen i de l'Adolescent.