Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Consell de Ministres ha creat l'Observatori de la Nutrició i d'Estudi de l'Obesitat

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el BOE de 23 de febrer s'ha publicat la resolució de 28 de gener de 2013, de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició, per la qual es publica l'Acord del Consell de Ministres pel qual es crea l'Observatori de la Nutrició i d'Estudi de l'Obesitat.

L'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) va ser creada en el 2001 per promoure la seguretat alimentària en el marc de la salut pública, i d'oferir garanties i informació objectiva als consumidors i agents econòmics del sector agroalimentari espanyol. L'any 2006 es van incrementar els seus compentecias relacionades amb la nutrició i prevenció de l'obesitat.

En aquesta línia, el Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat va impulsar l'Estratègia NAOS sobre Nutrició, Activitat Física i Prevenció de l'Obesitat. 

L'Observatori estarà adscrit al Ministeri de Sanitat, a través de AESAN, com a sistema d'informació, que permeti analitzar la situació nutricional de la població i l'evolució de l'obesitat a Espanya i els seus factors determinants. A través del mateix s'establiran objectius associats a les recomanacions internacionals i es recolliran dades sobre la nutrició, l'activitat física, el sobrepès i l'obesitat i els seus determinants.

[Font: BOE núm.47. 23/02/2013]