Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La Conselleria de Salut envía un missatge de tranquil·litat arran de l’activació del protocol per un cas de tuberculosi

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Conselleria de Salut vol enviar un missatge de tranquil·litat a la població arran de l’activació del protocol establert amb motiu de la detecció d’un cas de tuberculosis a un col·legi de Palma.

La Direcció General de Salut Pública ha detectat aquest cas de tuberculosi, que actualment es troba controlat, derivat de l’estudi de dos casos confirmats l’any passat al mateix centre educatiu. Dins les actuacions habituals, Salut Pública ha activat amb normalitat els protocols establerts en aquestes situacions per tal d’elaborar una relació de possibles contactes i fer les recomanacions oportunes.

Així, des de la Direcció General de Salut Pública s’ha enviat una nota informativa a professors i  pares amb la recomanació als alumnes d’acudir al seu metge de família per tal de fer-se les proves pertinents i descartar un possible contagi.

Dins aquest protocol d’actuació, Salut Pública fa un seguiment dels contactes identificats i del resultat de les proves realitzades per Atenció Primària.

Cal destacar que els protocols de Salut Pública han funcionat amb normalitat. Aquest estudi entra dins l’actuació habitual del servei d’epidemiologia, que cada any detecta aproximadament gairebé 140 casos de tuberculosi a les Illes Balears. La situació enguany no ha experimentat cap increment respecte a la dinàmica d’anys anteriors. L’estudi dels possibles contactes que es detecten cada any serveixen com a base per prevenir-ne de nous.