Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Campanya #SemprePreservatiu enfront de les Infeccions de Transmissió Sexual

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social ha llançat la campanya de prevenció enfront de les Infeccions de Transmissió Sexual (ITS). “Prevenir les ITS està a les teves mans. No et compliquis”. La nova campanya va dirigida a la població més jove.

La campanya que està actualitzat el Ministeri en col·laboració amb les comunitats autònomes, s’emmarca dins de l'Estratègia de Salut Sexual i Reproductiva i va dirigida a la població més jove amb uns objectius molt representatius:

  • Reduir l'impacte de l'epidèmia d'infeccions de transmissió sexual, inclosa la infecció per VIH, en la població jove.
  • Conscienciar a la població perquè millori la seva salut sexual i la de les persones amb les quals es relaciona a través de la responsabilitat.

Així mateix, la campanya respon a un problema específic com l'increment de la incidència de malalties de transmissió sexual entre els joves.

En total a Espanya es van registrar 23.942 casos notificats d'infecció gonocòcica, sífili, clamídia i linfogranuloma veneri en 2017.

La ministra de Sanitat, María Luisa Carcedo també va manifestar que “a aquestes dades hem de sumar altres tendències que ens indiquen que en els darrers anys l'ús del preservatiu ha descendit entre els 15 i 18 anys”.

Darreres dades de Vigilància Epidemiològica, respecte a la gonorrea, sífili, clamídia, etc, recollits per l'Institut de Salut Carles III.

Tot el material de la campanya és pot consultar en aquest enllaç.

[Font: Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. 13/06/2019]

[Foto: Infosalut]