Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Ministeri de Sanitat aposta per prioritzar la prevenció de l'obesitat infantil

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, Luisa Carcedo, va destacar, en la inauguració del 67 Congrés de l'Associació Espanyola de Pediatria, que la infància “és una prioritat”, ja que “és la fase de desenvolupament més important de tot el curs vital”, va argumentar, tal com reconeix l'Organització Mundial de la Salut (OMS). Al mateix temps va manifestar, entre altres aspectes, que cal lluitar contra el sobrepès i l'obesitat infantil.

La Ministra va explicar que els nens, nenes i adolescents pobres s'enfronten a desigualtats ambientals generalitzades que afecten la seva salut. Una de les conseqüències directes de la pobresa i la desigualtat són les elevades taxes de sobrepès i obesitat infantil. Espanya és el 2n país amb pitjors xifres de sobrepès, obesitat i obesitat severa en nens entre 6 i 9 anys entre 21 països de la UE, segons un estudi publicat en la revista Obesity Facts.

Per a pal·liar aquesta situació, Carcedo va destacar les accions que es duen a terme des del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social, com és l'Estratègia NAOS per a la nutrició, activitat física i prevenció de l'obesitat. En aquest marc, el mes de gener passat es van signar 20 convenis amb les associacions representants de 398 empreses alimentàries i de begudes per a reduir el contingut d'una mitjana del 10% de sucre, greixos saturats i sal en més de 3.500 aliments i begudes.

També es reforçarà el Codi de Corregulació de la Publicitat d'Aliments i Begudes dirigida a menors, dins de la Prevenció de l'Obesitat i Salut (Codi PAOS).

Així mateix, la ministra va manifestar que l'Avantprojecte de Llei orgànica de Protecció Integral enfront de la Violència contra la Infància comporta l'elaboració d'un protocol comú d'actuació sanitària.

Es va referir també a l'Estratègia de Promoció de la Salut i Prevenció en el SNS, el Programa de parentalidad positiva o l'adopció del calendari vacunal comú al llarg de la vida, que s'ha reforçat amb la inclusió d'una vacuna tetravalent que previndrà enfront dels serogrups A, C, W e I de meningococ.

Finalment la ministra va agrair la labor diària que realitzen els serveis de pediatria.

[Font: Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. 06/06/2019]

[Foto: Infosalut]

Notícies relacionades a Infosalut
*08/05/2019 - Conveni entre l'AESAN i entitats del sector de la distribució de productes alimentaris.
*08/02/2019 - Convenis del Ministeri de Sanitat amb empreses per a reduir sucre i altres sustàncies