Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Sanitat recorda que totes les formes de tabac suposen una amenaça per a la salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, va explicar el passat 31 de maig, durant la Jornada celebrada en el Ministeri amb motiu del Dia Mundial sense Tabac, que el Ministeri treballa per a reforçar l'atenció al fumador i també per a millorar el compliment de la Llei a través d'accions específiques de formació, sensibilització i reforç de la labor inspectora.

Segons la ministra “totes les formes de tabac suposen una gran amenaça per a la salut”. “El consum de tabac té conseqüències nocives i letals per a la salut tant dels qui consumeixen aquesta substància com dels qui respiren involuntàriament el fum del tabac dels altres”.

MEDICAMENTS PER A DEIXAR DE FUMAR

A més, la ministra va anunciar que el Ministeri ha iniciat els expedients per a finançar els medicaments per a deixar de fumar, després d'una actuació coordinada entre la Comissió de Salut Pública i la Comissió Permanent de Farmàcia.

ACCIONS DE SENSIBILITZACIÓ I FORMACIÓ

El Ministeri de Sanitat ha elaborat una infografia que aclareix els requisits que estableix la llei respecte a les característiques que han de tenir les terrasses d'hostaleria per a considerar-se espais exteriors.

La campanya informativa que prepara el Ministeri està orientada a la població jove que posa l'accent principalment que els vaporitzadors, cigarrets electrònics, tabac escalfat i les pipes d'aigua també produeixen addicció i són perjudicials per a la salut.

La nova campanya, es difondrà previsiblement a principis de setembre.

[Font: Ministeri de Sanitat, Consumo i Binestar Social. 31/05/2019]

[Foto Mendhak / People photography is hard / CC BYND 2.0]