Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

La campanya #NOSIGUISASE va arribar el cap de setmana a diversos municipis

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La campanya #NOSIGUISASE, que té l’objectiu de conscienciar contra el consum abusiu d’alcohol a les festes populars, va arribar el cap de setmana passat a Pòrtol, Alcúdia, Formentera i Santa Maria del Camí.

Aquesta iniciativa de sensibilització, que impulsa la Direcció General de Salut Pública i que es du terme per quart any consecutiu, vol enviar missatges preventius a totes les persones majors d’edat que participaran en les festes i en gaudiran.

Aquesta edició té previst arribar a 30 municipis de les Illes i ja ha passat per diversos durant els mesos de juny i juliol.

L’emissió de missatges preventius i de reducció de riscs a través de les xarxes socials (Facebook –amb pàgina pròpia- i Twitter) és una de les eines que s’utilitzen per difondre la informació. Aquestes accions es completen amb la presència de taules informatives a les festes de diferents municipis, i aquest cap de setmana seran divendres a Pòrtol i Alcúdia, i dissabte a Formentera i a Santa Maria del Camí.

En aquestes taules informatives els tècnics de prevenció parlaran amb les persones majors de 18 anys interessades sobre la importància que, en cas que es consumeixi alcohol, es puguin minimitzar els rics. També es podran sotmetre de manera voluntària a proves per tal de poder donar els missatges oportuns i evitar incidents. Així mateix, es repartirà material de sensibilització i es recolliran dades de consum.

Durant l’any passat la campanya #NOSIGUISASE va visitar 35 municipis durant les seves festes populars. De mitjana, 115 persones per taula varen interactuar i es varen interessar pels missatges preventius. Es feren 170 alcoholèmies, 41 de les quals foren positives. Es varen repartir 4.689 postals, 3.824 preservatius, 2.172 adhesius i 5,692 aigües amb missatges preventius, entre altre material. També va tenir un impacte a les xarxes socials de més de 3.000 impressions a Facebook i 194 a Twitter.

Per a més informació, podeu entrar aquesta pàgina web.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 19/07/2019]

[Foto: MNPHNC GRRRL / People / CC BY­ND 2.0]