Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

El Servei de Salut subscriu un conveni amb l’Institut Català d’Oncologia per col·laborar amb el Programa de Càncer Hereditari

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut ha subscrit un conveni amb l’Institut Català d’Oncologia (ICO) per col·laborar en l’àmbit del càncer hereditari. Es tracta de cooperar en les àrees de genètica clínica i molecular del càncer, específicament en la coordinació assistencial i del diagnòstic genètic del càncer hereditari. 

 

 

El Servei de Salut té implantada la Unitat de Genètica i Genòmica de la Comunitat Autònoma (GENIB) com a estructura de suport en relació amb els estudis de la informació genètica i del genoma. En virtut d’aquest conveni de col·laboració, l’ICO es compromet a donar suport assistencial al Servei de Salut a través de les accions següents:

- Formació continuada en l’àmbit de la genètica clínica i assessorament genètic a càrrec de la Unitat de Consell Genètic.

- Formació continuada en l’àmbit de laboratori a càrrec de la Unitat de Diagnòstic Molecular (diagnòstic amb predisposició genètica al càncer).

- Compartir informació mitjançant la base de dades de l’ICO, la qual cosa permetrà donar uniformitat a la classificació de les variants identificades.

- Participació i presentació de casos de forma periòdica.

Aquesta col·laboració permetrà als professionals de la GENIB participar activament en sessions clíniques i formatives del Programa de Càncer Hereditari. Aquest programa de l’ICO treballa en la millora de l’atenció clínica de les persones i familiars que tenen una predisposició hereditària a desenvolupar càncer. Es tracta d’identificar, estudiar genèticament a individus d’alt risc —i els seus familiars— amb la finalitat de personalitzar el risc de cada individu i establir les mesures de seguiment i atenció clínica correctes. D’aquesta forma es contribueix a disminuir l’impacte del càncer.

[Font: Conselerria de Salut i Consum. 08/08/2019]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]