Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Conferència com a tractar el suïcidi en els mitjans de comunicació

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Observatori del Suïcidi del Servei de Salut dels Illes Balears (IB-Salut), informa de la conferència: «Com tractar el suïcidi en els mitjans de comunicació», que se celebrarà en el marc d'activitats del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi (10 de setembre), el dia 20 de setembre a les 18.30 hores, en el Casal Ernest Lluch (Ca Campaner), c/. De la rosa núm.3 de Palma. 

La conferència serà a càrrec de Gabriel González Ortiz, periodista. En el seu currículum figura entre altres aspectes, que en 2014 va entrar a formar part de la Comissió per a la Prevenció de les Conductes Suïcides del Govern de Navarra com a representant dels periodistes per a treballar i desenvolupar el Protocol de prevenció de Conductes suïcides.

Així mateix és autor del llibre: Parlem del suïcidi. Pautes i reflexions per a abordar aquest problema en els mitjans (juliol de 2018), del qual s'acaba d'editar la 2a edició. Va dirigit a professionals de mitjans de comunicació, salut, serveis socials, educació, entre altres.

L'objectiu d'aquesta conferència és crear un canal de comunicació i intercanvi d'opinions, un diàleg obert entre els professionals especialistes en salut mental i en la conducta suïcida i els professionals de la comunicació.

Una de les funcions de l'Observatori del Suïcidi és, entre altres, la de sensibilitzar i informar la ciutadania. Proporcionar informació veraç, aclarir falses creences i mites, proporcionar eines per a identificar senyals d'alerta, per a poder actuar, posar llum sobre els factors de protecció, no amagar-la i parlar d'això, és la via per a conscienciar i reduir la càrrega d'estigma de la conducta suïcida i afavorir la seva prevenció.

En ocasió del Dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi, es pretén visibilitzar aquest problema invisible.

Podeu trobar més información a l’Agenda d’Infosalut.

[Font: Oservatori del Suïcidi. Servei de Salut de les Illes Balears]

[Foto: Conselleria de Salut I Consum]