Categoria: Promoció de la salut i prevenció de la malatia

"MIRADES AMB EMPREMTA – Art Visual en Prevenció i Contra la Violència de Gènere"

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El passat dia 25 de novembre es va inaugurar l'exposició "MIRADES AMB EMPREMTA – Art Visual en Prevenció i Contra la Violència de Gènere", de l'artista visual Rosa Gallego del Peso, organitzada per l’Institut Balear de la Dona, que es podrà visitar fins el 15 de desembre.

La presidenta del Govern, Francina Armengol va assistir a la inauguració d’aquesta exposició. Van acompanyar la presidenta en aquesta inauguració el president del Parlament de les Illes Balears, Vicenç Thomàs, la consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, i la directora de l'Institut Balear de la Dona,  Maria Duran i la directora insular d’Igualtat del Consell de Mallorca, Rosa Cursach.

Durant la inaguració, Pilar Costa va recordar que més de mil dones han estat assassinades des de l’any 2003 a mans de les seves parelles o exparelles a tot l’Estat, 35 d’elles a les Illes. Costa ha assegurat que “les agressions cap a les dones pel sol fet de ser dones són una de les formes més cruels de violència i una prioritat a l’agenda d’aquest Govern”.

La mostra, creada en especial sobre la figura de la dona, és una de les activitats que va organitzar l’IBDONA amb motiu del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones. La finalitat de l’exposició era sensibilitzar i empoderar la societat en relació a la violència masclista, les seves conseqüències i la seva prevenció. El conjunt artístic consta de diferents peces i sèries que funcionen com un tot o per separat i que s’han distribuit a diferents espais públics amb l’objectiu d’escenificar el compromís de totes les institucions de l’arxipèlag davant una xacra social com és la violència cap a les dones.

L’artista visual i comissària Rosa Gallego del Peso (Bétera, València, 1955) és Vicepresidenta de l’Associació Espanyola de Pintors i Escultors ENLA i especialista en Art-teràpia psicoanalítica. Ha rebut diversos guardons, com el Premi Extraordinari Reina Sofia 2004/05, i durant la seva trajectòria artística s’ha especialitzat en temes de denúncia i de defensa dels drets de les dones.

La ubicació de les peces, que estaran exposades fins el 15 de desembre, és la següent

-Conselleria de Presidència (Passeig de Sagrera, 2)

  • Al hall de la Conselleria es pot veure la sèrie de fotografies “Mirades amb empremta”

-Casal Solleric (Espai Expositiu de l’Ajuntament de Palma) (Passeig del Born, 27)

  • Instal·lació de la sèrie “Nins i Nines”
  • Instal·lació de la sèrie “Cruel Realitat” i instal·lació interactiva

-Parlament de les Illes Balears (Carrer Palau Reial, 16)

  • Instal·lació de “Els Parasols com a símbol de la fertilitat”
  • Instal·lació de “NO ES NO”

-Consell de Mallorca (Palau Reial) ENLA (Carrer del Palau Reial, 1)

  • Instal·lació de “Les Guerreres”

-Arxiu del Regne de Mallorca (Carrer Ramon Llull, 3)

  • Instal·lació de la sèrie “ Violència obstètrica “

[Font: Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat. 25/11/2019]

[Foto: Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat]