Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Qualitat

Consell LGTBI: es redueix la llista d'espera de vaginoplàsties

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Presidència, Cultura i Igualtat, Pilar Costa, va presidir la sisena sessió del Ple del Consell de Lesbianes, Gais, Trans, Bisexuals i Intersexuals de les Illes Balears (Consell d’LGTBI), on es va exposar la reducció de la llista d’espera de vaginoplàsties.

El representant de la Conselleria de Salut, Nacho Garcia, va explicar que les 21 persones que es trobaven en llista d'espera per ser intervingudes amb una vaginoplàstia, ja han estat operades o han sortit voluntàriament de la llista. La vaginoplàstia pot formar part del procés de feminització del cos d'una persona trans.

A la reunió hi van participar diverses institucions i associacions implicades en la defensa i visibilització de les persones lesbianes, gais, trans, bisexuals i intersexuals. 

El Consell citat té com a finalitat servir d'instrument per a la cooperació entre l'Administració i el teixit de la societat civil que treballa a favor dels drets i de la no-discriminació de les persones LGTBI.

En aquesta sessió plenària, es va acordar, entre d'altres coses, modificar el decret 9/2017 de 24 de febrer, de regulació del Consell LGTBI, per tal d’obrir la possibilitat que noves entitats en defensa d’aquests drets es puguin adherir al Consell.

[Font: Conselleria de Presidència, Cultura i Igualtat. 11/12/2019]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]