Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

L'IB-Salut ha atès 21.469 urgències en la darrera setmana

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Servei de Salut de les illes Balears (IB-Salut) ha atès 21.469 urgències en la darrera setmana. Els hospitals públics i els serveis d’urgències de l’atenció primària van atendre un total de 21.469 urgències durant la darrera setmana, 501 manco que la setmana anterior. Del total, 11.694 s’han atès a l’atenció primària i 9.775, als hospitals, l’11,2 % de les quals han requerit ingrés.

D’altra banda, el servei d’informació 061 Salut Respon va registrar un total de 736 consultes telefòniques. Els motius més freqüents van ser informació sobre malalties, qüestions sobre fàrmacs, febre en menors d’edat, febre en adults i marejos.

Segons la Xarxa Sentinella de Grip del Servei d’Epidemiologia de les Illes Balears, durant la setmana del 3 al 9 de febrer, la taxa de grip per 100.000 habitants va ser de 119,52 casos, lleugerament superior als 117,77 de la setmana anterior (del 27 de gener al 2 de febrer). Així l’activitat epidèmica continua sent de nivell baix i d’evolució ascendent. La taxa de les Illes Balears és inferior a l’estatal, situada en els 223,31 casos per 100.000 habitants (es registra un descens del nombre de casos, passant de nivell molt alt a nivell alt).

És important recordar a la població que acudeixi als dispositius d’urgència dels centres d’atenció primària en els casos d’urgència lleu, de manera que es reservin els serveis d’urgències hospitalaris per als casos més greus.

El Servei de Salut va activar el passat 2 de desembre les actuacions necessàries per respondre a l’increment de l’activitat assistencial als serveis d’urgències dels hospitals i dels centres d’atenció primària, perquè per a aquesta època de l’any es preveu que augmenti el nombre de casos de grip. L’objectiu és donar una resposta ràpida durant les setmanes en què es registren les taxes de grip més altes.

En el marc d’aquestes actuacions s’obriran fins a 74 llits a alguns hospitales de les illes. Aquest increment va lligat a la contractació de professionals per adaptar-se a les necessitats de la població. Uns comitès de seguiment coordinats pel Servei de Salut estan en contacte diàriament amb els hospitals, amb l’atenció primària i amb el 061 per fer les avaluacions oportunes i ajustar les necessitats depenent de com evoluciona la demanda.

[Font: Conselleria de Salut y Consum. 14/02/2020

[Foto: Banc d'Imatges Infermeres. Ariadna Creus i Àngel García / Dona espera el seu torn al Centre d'Atenció Primària / CC BY-NC-SA 4.0]