Categories: Gestió de la investigació, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

L’Àrea de Salut d’Eivissa va celebrar el Dia de la Dona i la Nena en la Ciència

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Entre el 8 i l’11 de febrer, l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera es va sumar als actes de celebració del Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència mitjançant xerrades impartides per les investigadores Consuelo Corrionero, metgessa del Centre de Salut Vila, i Maria Costa, documentalista de l’Àrea de Salut, a centres educatius de la illa.

En 2015, Nacions Unides va proclamar l’11 de febrer com el Dia Internacional de la Dona i la Nena en la Ciència per denunciar la desigualtat de gènere existent en el món de la recerca i aconseguir l’accés i la participació plena i equitativa de les dones i les nenes en la ciència.

Per tercer any consecutiu els actes van estar organitzats per l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa), entre d’altres.

Aquestes xerrades d’investigadores de diferents branques científiques pretenen fomentar les vocacions entre els infants i fer visible la tasca investigadora de les dones. Tenen com a objectius proporcionar-los referents científics femenins, explicar-los el paper de la ciència i la recerca en la societat, demostrar-los com s’aplica la ciència en el món real i transmetre’ls la idea que la ciència com a professió és viable i emocionant.

Les científiques voluntàries expliquen als infants la seva experiència amb la finalitat de visibilitzar la seva professió i, així, combatre estereotips i biaixos culturals que poden provocar actituds negatives cap a la ciència i la tecnologia, amb la intenció de lluitar contra la desigualtat de gènere en aquests camps.

Segons un estudi que es va fer a catorze països, les probabilitats que les estudiants acabin un grau, un màster i un doctorat en alguna matèria relacionada amb la ciència són del 18 %, del 8 % i del 2 %, respectivament, mentre que les probabilitats per als estudiants són del 37 %, del 18 % i del 6 %.

A més, altres estudis revelen també que les nenes, a partir dels sis anys, comencen a considerar-se menys intel·ligents que els seus companys masculins tot i que són elles les que tendeixen a destacar en resultats acadèmics durant tot el seu desenvolupament.

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 12/02/2020

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera]

Notícies relacionades