Categories: Institucions sanitàries, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Actes organitzats per la Conselleria de Salut: Dia de les IIles Balears

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Més de 500 persones van participar en les activitats organitzades (ruta saludable, salut mental, etc) per la Conselleria de Salut i Consum  amb motiu del Dia de les Illes Balears.

La primera va ser «Fent salut per la Ruta Saludable!».

L’Oficina de Salut Mental de les Illes Balears (OSMIB també va celebrar dues activitats. La primera, «Paraules que rescaten», és una iniciativa de caràcter literari en què els participants van poder escriure què dirien a una persona desesperada, i l’altra, «L’art és salut mental», en què els participants van elaborar amb diferents materials un gran collage inspirat en la salut mental, que posteriorment serà exposat a la seu de la Conselleria de Salut i Consum.

Així mateix, el dissabte, 29 de febrer, Dia de les Malalties Rares o Minoritàries, les associacions relacionades amb malalties poc freqüents van donar informació sobre aquestes patologies.

ACTIVITATS A L’ESTAND DE LA CONSELLERIA DE SALUT I CONSUM

Amb motiu del Dia de les Illes Balears, la Conselleria va disposar d’un expositor institucional al Parc de la Mar. Cada jornada es va dedicar a una temàtica diferent:

Dia 28, divendres

  • A més d'alguna de les activitats citades, la Direcció General de Consum va presentar el taller «Mira, mira!», en què va exposar juguetes i articles perillosos retirats del mercat a partir d’alertes notificades per aquest departament.
  • Els investigadors de l’Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears (IdISBa) van fer avaluacions de l’estat físic i recomanacions personalitzades per a un estil de vida mediterrani.

Dia 29, dissabte

  • El Servei de Control de Medicaments i Productes Sanitaris va donar informació sobre cosmètics i medicaments.
  • També es va commemorar el Dia Mundial de les Malalties Minoritàries amb les associacions de pacients, que informaran de la seva activitat a la carpa de la Conselleria de Salut i Consum.
  • En aquest mateix indret, es va realitzar un taller de reanimació cardiopulmonar (RCP) a càrrec dels tècnics del SAMU 061 i es facilitarà informació del servei 061, «Salut Respon».
  • Així mateix es va instal·ar una «consulta per racons» perquè tots els ciutadans puguin conèixer aquesta experiència ja habilitada en alguns centres de salut de les Illes per part d’infermeres d’Atenció Primària.
  • També es va donar a conèixer el mapa de desigualtats i el mapa d’actius, elaborats per la Direcció General de Salut Pública i Participació.

Dia 1 de març, diumenge

  • Es va dur a terme dos tallers d’RCP a càrrec de tècnics del SAMU 061
  • Així mateix, tant dissabte com diumenge, la Fundació Banc de Sang i Teixits va instal·lar el seu autobús al passeig de Sagrera perquè tothom que ho desitjas pogués donar sang.
  • El Servei de Seguretat Alimentària, a més, va vigilar que les parades de restauració participants a la fira compleixin la normativa vigent.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 28/02/2020

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]