Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia, COVID-19

La UCI de Can Misses està preparada per atendre vint-i-quatre pacients crítics

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera s'ha preparat de manera preventiva per a l'arribada del COVID-19 en un àrea tan sensible com la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l'Hospital Can Misses

El Servei de Medicina Intensiva d’aquesta Àrea de Salut compta amb un pla de contingència davant la possibilitat d'ingressos de pacients afectats per la COVID-19. Aquest pla contempla diferents fases que s'activaran en funció de les necessitats assistencials.

La direcció mèdica de l'Àrea de Salut, juntament amb els serveis de Medicina Intensiva i Anestèsia, ha coordinat aquest pla preventiu.

UCI

La UCI de l'Hospital disposa de dues zones diferenciades amb dos controls d'infermeria. En un primer moment s'aïllarien els pacients afectats per la COVID-19 en un d'ells, el Control A. Aquest espai compta amb cinc boxes; és a dir, té capacitat per a cinc pacients que es mantindrien aïllats de la resta de pacients amb altres patologies. En una segona fase, si per necessitats assistencials fos necessari, s'aïllaria també el Control B, que té capacitat per a vuit pacients més. La UCI tindria doncs, en aquest moment, tretze llits per a pacient amb COVID-19 en estat crític.

Unitat de Recuperació Postanestésica (URPA)

  • A partir d'aquest moment, s'habilitaria un espai de la Unitat de Recuperació Postanestésica (URPA), una àrea envidrada separada de la resta, amb quatre llits més, per atendre els pacients crítics amb altres tipus de patologies.
  • Finalment, en l'última fase es contempla utilitzar la totalitat de la URPA, amb altres set llits. Habilitar la URPA per atendre el pacient crític implicaria l'actuació conjunta de mèdics intensivistes i anestesistes, en equips multidisciplinaris.
  • D'aquesta manera, en funció de les necessitats assistencials, l'Hospital atendria vint-i-quatre pacients crítics: tretze a la UCI i onze a la URPA.

La Dra. Paz Merino, cap del Servei de Medicina Intensiva de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, detalla que «l'important és aïllar el pacient amb COVID-19 de la resta amb altres patologies i per això la UCI quedarà habilitada per a pacients crítics amb coronavirus i la URPA per a pacients de cures intermèdies, amb la qual cosa hi haurà dues zones separades ben diferenciades».

[Font: Área de Salut d’Eivissa i Formentera. 19/03/2020

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera]