Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Qualitat

És prohibeix el comerç de productes de tabac mentolats

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat recorda que a partir del dia 20 de maig no es podran fabricar, distribuir ni vendre dins del territori nacional o de la Unió Europea les marques comercials de tabac que continguin mentol.

D'aquesta manera finalitza la moratòria establerta per la Unió Europea per als productes amb aroma característic, establerts per reial decret, ja sigui com a aroma present en la seva composició o en càpsules dosificadores en filtres.

També es compleix amb el compromís de lluita contra el tabaquisme, ja que aquests productes afavoreixen la introducció de nous consumidors de tabac, sobretot joves, i dificulten la possibilitat de deixar-ho.

El mentol emmascara el sabor sabor amarg del tabac en combustió, l'efecte irritant, la picor i la congestió de les vies respiratòries altes originat pel fum i té un efecte dilatador dels alvèols pulmonars.

L'incompliment d'aquesta norma constitueix una infracció administrativa greu a les mesures sanitàries enfront del tabaquisme i reguladora de la venda, el subministrament, el consum i la publicitat dels productes del tabac.

[Font: Ministeri de Sanitat. 20/05/2020]

[Foto: Geralt / Cigarrettes ash / CC0 Public Domain]