Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Qualitat

Son Llàtzer ofereix un servei de suport psicològic a pacients amb ELA

Equip d'atenció a pacients amb ELA de Son Llàtzer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Hospital Universitari Son Llàtzer ha incorporat, en els darrers mesos, un servei de suport psicològic a pacients amb esclerosi lateral amiotròfica (ELA) i els seus familiars. El dia, 21 de juny, es  va commemorar el dia mundial d'aquesta malaltia.

L'any 2016, l'Hospital Universitari Son Llàtzer va posar en marxa la consulta multidisciplinària per a pacients amb diagnòstic d'ELA, en la qual se'ls garanteix una assistència mèdica especialitzada completa.

Actualment, aquesta consulta multidisciplinària està integrada per diferents especialistes: neurologia, pneumologia, rehabilitació i endocrinologia i nutrició. S'han sumat a l'equip una infermera de neurologia i una infermera gestora de casos que es coordina amb els companys d'Atenció Primària. Finalment, des de fa uns mesos l'equip també compta amb una neuropsicòloga que proporciona suport psicològic tant als pacients com als familiars que ho necessitin. Així mateix, disposa de l'ajuda de l'Equip de Suport d'Atenció Domiciliària (ESAD), que ofereix un programa de cures pal·liatives als pacients que estan en fases avançades de la malaltia.

Des que es va crear, a començament de 2016, ha atès un total de trenta-nou pacients, que la visiten cada tres mesos. Fins ara l’experiència per a ambdues parts ha estat positiva, ja que es proporciona un abordatge integral als pacients, que inclou el tractament farmacològic i suport funcional respiratori i nutricional.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 20/06/2020]

[Foto: Hospital Universitari Son Llàtzer]