Categories: COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Epidemiologia

S'actualitza el procediment de prevenció de riscos laborals enfront de la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Ministeri de Sanitat ha actualitzat el Procediment d'Actuació per als Serveis de Prevenció de Riscos Laborals enfront de l'Exposició al SARS-CoV-2, en coordinació amb les comunitats autònomes i col·laboració amb altres institucions.

El procediment s'adequa a les darreres actualitzacions de l'Estratègia de Detecció Precoz, Vigilància i Control de COVID-19,  del 16 de juny.

En concreto actualiza las medidas de distància interpersonal en els llocs de treball: "almenys 1,5 metres".

Si s'estableix un cas sospitós d'infecció pel SARS-CoV-2 se li realitzarà una PCR, en les primeres 24 hores, es fixa que l'aïllament es mantindrà fins transcorreguts tres dies des de la resolució de la febre i del quadre clínic amb un mínim de 10 dies des de l'inici dels símptomes.

Els professionals del servei sanitari del servei de prevenció de riscos laborals seran els encarregats d'identificar i seguir els contactes estrets en l'àmbit laboral, de manera coordinada amb les autoritats de salut pública.

Els casos sospitosos es mantindran en aïllament a l'espera del resultat de la PCR i s'iniciarà la cerca dels seus contactes estrets. Si la PCR és negativa, i no hi ha una alta sospita clínica, el cas es dóna per descartat.

El període per a cercar aquests contactes serà des de 2 dies abans de l'inici de símptomes del cas fins al moment en el qual el cas és aïllat. En els casos asimptomàtics confirmats per PCR, els contactes es cercaran des de 2 dies abans de la data de diagnòstic.

Qualsevol persona que compleixi la definició de contacte estret d'un cas confirmat haurà de ser informada i s'iniciarà una vigilància activa o passiva, seguint els protocols establerts en cada comunitat autònoma.

Procediment d'actuació per als serveis de prevenció de riscos laborals enfront de l'exposició al SARS-CoV-2. 19 de juny de 2020. 

[Font: Ministeri de Sanitat. 19/06/2020

[Foto: NIH Image Gallery / Novel Coronavirus SARS-CoV-2 / Public Domain Mark 1.0]

Notícies relacionades