Categories: Promoció de la salut i prevenció de la malatia, Qualitat, Institucions sanitàries

Inicia l’activitat la segona ambulància del SAMU 061 a Formentera

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Ha iniciat la seva activitat la segona ambulància de Formentera, una ambulància de suport vital avançat amb base al Port de la Savina, que estarà dotada amb un metge, un infermer i un tècnic d’ambulàncies del 061.

L’ambulància estarà operativa fins al 30 de setembre i donarà cobertura a l’illa de Formentera durant la temporada d’estiu, davant l’increment de població que es produeix per la arribada de turistes. Aquest augment exponencial durant els mesos d’estiu fa necessària la implantació d’aquesta ambulància.

Aquesta ambulància, que estarà ubicada al Port de la Savina gràcies a un acord amb Autoritat Portuària i el Consell de Formentera, se suma a l’ambulància de suport bàsic que està operativa tot l’any, amb base a l’Hospital de Formentera, amb dos tècnics sanitaris.

Aquest any, per primera vegada, la ambulància estarà sanitaritzada amb personal propi del SAMU 061 i no amb el personal del Servei d’Urgències de l’Hospital. Aquest fet permetrà fer la valoració mèdica de manera molt més ràpida. Els professionals del SAMU 061 permetran guanyar temps en l’assistència i estabilització inicial del pacient, que en patologies com per exemple un ictus, un infart o un politraumatisme és d’importància vital. 

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 06/07/2020]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]