Categoria: Seguretat alimentària

Decisió de la Comissió Europea sobre finançament de la formació en seguretat alimentària

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Comissió Europea ha emès una Decisió d'Execució, en data 9 de juny de 2015, sobre el finançament del programa de treball de 2015 en matèria de formació referent a la seguretat de l'alimentació humana i animal, la sanitat animal, el benestar dels animals i la fitosanitat en el marc del programa "Mejora de la formación para aumentar la seguridad alimentaria".

D'acord amb el Tractat de Funcionament de la Unió Europea, el Reglament i altra normativa i modificacions sobre el tema, la Comissió realitza controls oficials per comprovar el compliment de les normes dirigides a prevenir, eliminar o reduir riscos per a persones i animals, garantir pràctiques equitatives en el comerç de pinsos i aliments i protegir els interessos dels consumidors.

Així mateix pot organitzar i finançar cursos de formació per al personal de les autoritats competents dels estats membres encarregat dels controls oficials contemplats en el Reglament.

La Comissió ja va crear l'any 2006 un programa de formació relatiu a la seguretat alimentària i el 2013 es va crear l'Agència Executiva de Consumidors, Salut, Agricultura i Alimentació.

Ara s'adopta el programa de treball anual 2015 "Mejora de la formación para aumentar la seguridad alimentaria", amb un pressupost total de 16.670.000 euros.

[Font: Diari Oficial de la Unió Europea. 10/06/2015]

[Foto: Infosalut]