Categoria: Seguretat alimentària

Salut Pública ha fet 1.907 inspeccions en establiments de restauració entre els mesos de juny i octubre de 2016

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Entre l'1 de juny i el 14 d'octubre de 2016, el Servei de Seguretat Alimentària i Nutrició de la Direcció General de Salut Pública i Participació ha fet 1.907 inspeccions en restaurants, bars, cafeteries i altres establiments d'alimentació de les Illes Balears, com ara hotels, residències, etc.

Al llarg dels mesos de màxima afluència turística, s'han fet 1.185 inspeccions a Mallorca; 235, a Menorca; i 487, a Eivissa i Formentera.

En aquests controls els tècnics valoren qüestions diferents relacionades amb la conservació dels aliments, els processos de manipulació i d'elaboració, les condicions físiques del local, la qualificació del personal, la informació facilitada al consumidor i la traçabilitat dels productes.

Durant aquesta campanya del 2016, de les 1.907 inspeccions que s'han fet a les Balears, un 57,85 % dels establiments (concretament 1.103) presentaven algun incompliment de la normativa, majoritàriament relacionat amb deficiències estructurals de les dependències, amb la falta d'higiene, informació sobre al·lergògens i formació dels treballadors.

Així mateix, en aquesta campanya, s'han iniciat 97 expedients sancionadors i s'ha suspès l'activitat de 23 establiments, en els quals s'han registrat els casos més greus de risc per a la salut pública.

Per illes, a Mallorca, de les 1.185 inspeccions que s'han realitzat, s'han registrat 755 establiments amb algun incompliment o deficiència (63,71 %) i s'han iniciat 79 expedients sancionadors. És en aquesta illa en la qual s'ha suspès l'activitat de 23 establiments, tres dels quals encara romanen tancats, atès que no han esmenat les deficiències.

A Menorca, entre juny i octubre, dels 235 establiments inspeccionats, el 36,6 % (concretament 86) presentaven algun incompliment i s'han iniciat 8 expedients sancionadors.

Entre Eivissa i Formentera, en els 487 establiments que han estat objecte d'inspecció aquesta temporada, un 53,8 % (262 establiments) incomplien la normativa de seguretat alimentària i s'han iniciat 10 expedients sancionadors.

[Font: Conselleria de Salut. Direcció General de Salut Pública i Participació. 27/12/2016]

[Foto: Barn Images / CC0 1.0 Universal]