Categoria: Seguretat alimentària

Seguretat Alimentària en col·laboració amb la Federació Balear d’Activitats Subaquàtiques estudiarà els contaminants en el peix

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Amb l’objectiu d’estudiar la presència de contaminants en el peix, el Servei de Seguretat Alimentària de la Direcció General de Salut Pública i Participació té previst prendre mostres d’algunes de les peces que es van capturar durant el XVI Màster de Pesca Submarina Ciutat de Palma. Aquesta iniciativa d’investigació és possible gràcies a la col·laboració amb la Federació Balear d’Activitats Subaquàtiques i el Reial Club Nàutic de Palma.

La Federació Balear d’Activitats Subaquàtiques ja va col·laborar en les campanyes anteriors de 2015 i 2016 oferint al Servei de Seguretat Alimentària 50 peces per al mostreig i l’anàlisi posterior.

El Servei dependent de la Conselleria de Salut remarca que el consum de peix és molt recomanable per l’efecte beneficiós que té per a la salut. Així i tot, explica que els peixos poden incorporar contaminants ambientals que depenen de moltes variables, com ara la zona del seu hàbitat, la dieta, l’espècie o l’edat. Aquests diferents contaminants poden generar diversos efectes en la salut segons l’exposició a la qual es veu sotmesa la població i també si el consumidor pertany a un grup de risc, com és el dels infants.

La finalitat d’aquesta investigació és, doncs, estudiar i valorar el contingut d’aquests contaminants en diferents espècies locals i foranes de peix, per poder fer recomanacions de consum ajustades a l’exposició real d’aquests contaminants i sempre afavorint el consum de peix per l’efecte beneficiós dels seus nutrients —especialment els àcids grassos omega 3— per al bon desenvolupament neuronal del fetus i de l’infant, i els efectes de protecció cardiovascular per a la població en general. Cal recordar que l’Agència Europea de Seguretat Alimentària recomana consumir de dues a quatre racions setmanals de peix, particularment el peix blau.

[Font: Conselleria de Salut. Direcció General de Salut Pública i Participació. 27/01/2017]

[Foto: Infosalut]