Categoria: Seguretat alimentària

Comunicat de la Conselleria de Salut sobre el panga

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Direcció General de Salut Pública i Participació, de la Conselleria de Salut de les Illes Balears, ha realitzat aquest comunicat sobre el panga:

El panga, la tilàpia del Nil i la resta de peixos importats que es comercialitzen a les Illes Balears provenen de països i establiments autoritzats per la Unió Europea per comercialitzar-los en els estats membres i arriben acompanyats amb un certificat sanitari expedit en el seu origen.

Les autoritats sanitàries dels llocs d'inspecció fronterers nacionals controlen convenientment aquests productes i comproven que procedeixen d'aquests països i establiments autoritzats per la Unió Europea per importar aquestes espècies a Espanya i que compleixen la normativa sanitària europea i nacional que hi és aplicable. La Unió Europea pot retirar l'autorització per dur a terme noves importacions del mateix producte i/o del mateix origen en cas que detecti algun tipus d'anomalia.

El peix importat, a més, també se sotmet a controls addicionals per part de les diferents conselleries de sanitat de les regions per on transcorren aquests productes durant el canal de comercialització.

Podeu ampliar aquesta informació a l'enllaç de la pàgina web de l'Agència espanyola de Consum, Seguretat alimentària i Nutrició (AECOSAN).

[Font: Conselleria de Salut. Direcció General de Salut Pública i Participació. 08/02/2017]

[Foto: Conselleria de Salut]

Què en diu la premsa
*07/02/2017 Diario de Ibiza - Salud afirma que el pescado no supone un riesgo.
*06/02/2017 canal4diario.com - Más de 2.000 colegios de España retiran la panga del menú escolar.
*06/02/2017 Mallorcadiario.com - La presencia de panga en los menús escolares de Balears es "muy baja".
*06/02/2017 ibeconomia.com - El Govern se reunirá con la FAPA para tratar el consumo de panga en los centros educativos.
*03/02/2017 Diario de Mallorca - Salud Pública confirma que no existe alarma alimentaria sobre este pescado.
*02/02/2017 Diario de Mallorca - Colegios, institutos y empresas de comedores de Mallorca retiran el panga de sus menús.