Categoria: Seguretat alimentària

Pla per millorar la composició dels aliments i begudes i altres mesures 2017-2020

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La ministra de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, ha presentat el Pla de col·laboració per a la millora de la composició dels aliments i begudes i altres mesures 2017-2020, per reduir el contingut de sal, sucre i greixos en més de 3.500 productes, gràcies al compromís voluntari de més de 500 empreses.

Amb aquest Pla s'han compromès no només els sectors de fabricació i distribució, sinó també els de restauració social, restauració moderna i venda automàtica.

A més de la cistella de la compra, el Pla inclou també empreses de restauració social, per la qual cosa els menús que s'oferexin en els col·legis i en altres llocs, com ara les cafeteries dels hospitals, seran més saludables: augmentaran els plats cuinats a la planxa, les carns magres enfront d'altres carns, es reduiran els productes precuinats o fregits, i s'oferiran més llegums, peixos, verdures i fruites de temporada. 

 Un Pla per fer front als reptes sanitaris

"Aquest Pla servirà per fer front d'una manera directa i eficaç els grans reptes que tenim per davant, en l'àmbit de la salut, com és la major longevitat de les persones que provoca una major incidència de les malalties cròniques o l'obesitat que, tot i que s'ha aconseguit reduir, és un dels principals problemes de salut pública", ha manifestat la ministra.

Així doncs, el Pla és una eina eficaç per lluitar contra les malalties cròniques que més ens afecten: la diabetis, les malalties cardiovasculars, i el càncer, i també l'obesitat.

És un pas més dintre del sistema sanitari alineat amb les estratègies de promoció de la salut i prevenció de la malaltia i dins de l'Estratègia NAOS”.

Innovació per aconseguir productes més saludables

La ministra ha agraït a les empreses implicades que s'hagin sumat a la innovació, quant a la reformulació d'alguns components alimentaris, en benefici de la salut del consumidor.

Trobareu més informació a la pàgina web de l'Agència Espanyola de Consum, Seguretat Alimentària i Nutrició (AECOSAN).

[Font: Ministeri de Sanitat, Serveis Socials i Igualtat. 05/02/2018]

[Foto: Myriams Fotos / insulin / CC BYND 2.0]