Categoria: Seguretat alimentària

Convenis del Ministeri de Sanitat amb empreses per a reduir sucre i altres sustàncies

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social, María Luisa Carcedo, va signar 20 convenis amb les associacions representants de 398 empreses alimentàries i de begudes per a reduir el contingut d'una mitjana del 10% de sucre, greixos saturats i sal.

Es tracta del Plan de Colaboración para la Mejora de la Composición de los alimentos y bebidas y otras medidas 2020, emmarcat en l'Estratègia de Nutrició, Activitat Física i Prevenció de l'Obesitat (NAOS) de l'Agència Espanyola d'Alimentació i Nutrició (AESAN).

Espanya té una de les taxes d'obesitat més altes d'Europa. L'Organització Mundial de la Salut considera l'obesitat com una pandèmia, ha recordat la Ministra.

 L'objectiu del pla és fomentar l'alimentació saludable per a ajudar a prevenir el sobrepès i l'obesitat.

Les mesures afecten aliments i begudes pertanyents a 13 grups: begudes refrescants; brioixeria i pastisseria; cereals de desdejuni; cremes; derivats carnis; galetes; gelats; nèctars de fruites; pa especial envasat; plats preparats; productes lactis i salses.

La ministra ha assenyalat que, l'obesitat en les rendes més baixes, té una incidència gairebé tres vegades major, d'un 16%”, respecte a les famílies amb rendes més altes.

Una fita europea

Així mateix, la ministra també ha manifestat que “no hem d'escatimar esforços perquè els aliments siguin segurs i estiguin lliures de contaminacions biològiques, químiques o físiques, i que també han de ser saludables”.

El Pla és un exemple de col·laboració públic-privada i segueix les línies d'actuació que marquen tant l'Organització Mundial de la Salut (OMS) com la

Unió Europea

Entre altres temes, també es pretén reforçar el Codi de Corregulació de la Publicitat d'Aliments i Begudes dirigida a menors, dins de la Prevenció de l'Obesitat i Salut (Codi PAOS).

En aquest enllaç podeu consultar les empreses que formen part del conveni.

[Font: Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. 22/01/2019]

[Foto: Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social]

Noticies relacionades a Infosalut
*11/06/2019 - El Ministeri de Sanitat aposta per prioritzar la prevenció de l'obesitat infantil.