Categoria: Seguretat alimentària

En 2018 es van realitzar 576.736 inspeccions en establiments alimentaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La ministra de Sanitat, Consum i Benestar Social va informar que en 2018 es van realitzar a Espanya un total de 576.736 inspeccions i auditories oficials a establiments alimentaris, 113.501 anàlisis sobre productes alimentaris i 177.229 controls d'etiquetatge i d'informació al consumidor en productes disposats a la venda.

La ministra, que ha realitzat aquestes declaracions durant la visita realitzada al Centre Nacional d'Alimentació (CNA), dependent de l'Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN), ha destacat l'alt nivell que té a Espanya en tots els aspectes relacionats amb la seguretat alimentària. La AESAN es va crear en 2010 i és la responsable de garantir la seguretat dels aliments. Aquest any celebra el seu 45 aniversari.

Les comunitats autònomes són les responsables d'excecutar els controls oficials, inspeccions d'establiments alimentaris, mostreig i anàlisi d'aliments. Tot el sistema és supervisat per la Comissió Europea.
D'aquests treballs s'encarreguen els inspectors oficials de salut pública d'establiments i els treballadors dels laboratoris públics que realitzen les analítiques exigides per la normativa alimentària.

En total, uns 7.000 professionals de l'administració controlen a Espanya la cadena alimentària en totes les seves fases, des de la producció primària fins als punts de venda al consumidor.

El CNA és el Laboratori Nacional de Referència i promotor de la Xarxa de Laboratoris de Seguretat Alimentària, de la qual formen part 107 laboratoris designats a Espanya per a realitzar les analítiques exigides per la normativa alimentària.

Dia Mundial de la Seguretat Alimentària

Per primera vegada el passat dia 7 de juny es va celebrar el Dia Mundial de la Seguretat Alimentària, aprovat el mes de novembre passat per Nacions Unides. El seu lema va ser “Inocuidad de los alimentos, un asunto de todos”.

[Font: Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social. 05/06/2019]

[Foto: Ministeri de Sanitat, Consum i Bienestar Social]