Categoria: Sociosanitari

El nou centre ocupacional de salut mental del Govern ja atén els primers usuaris

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Centre Ocupacional de Salut Mental Sa Riera ha obert les portes i ja atén els primers usuaris. La presidenta del Govern, Francina Armengol, i la consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, han presentat aquesta nova infraestructura social pública destinada a persones amb diagnòstic de salut mental, la primera d'aquestes característiques que es posa en marxa a les Illes Balears en els darrers vint anys.

Les obres d'aquest centre es van iniciar a principis de l'any 2011, però posteriorment es van paralitzar. Ara es recupera aquest projecte, que reflecteix l'aposta per la creació de noves infraestructures socials públiques, per al col·lectiu de persones amb problemes de salut mental.

L'objectiu fonamental del Servei d'Atenció Ocupacional és integrar les persones amb discapacitat associada a un diagnòstic de salut mental que necessiten organització, supervisió i assistència en la realització de les activitats de la vida diària i també per a l'adquisició i el desenvolupament d'habilitats bàsiques i adaptatives personals, socials i prelaborals per tal que puguin assolir, dins les seves possibilitats, la màxima autonomia personal i integració sociolaboral.

Aquest centre està ubicat a la travessia de Jesús, de Palma, i té una capacitat de 30 places. Actualment ja atén nou usuaris i progressivament s'hi aniran incorporant més places.

L'equip humà està format per cinc treballadors: un psicòleg, un tècnic terapeuta ocupacional, dos tècnics d'integració social i un auxiliar sociosanitari.

El servei romandrà obert 220 dies l'any, de 9.00 a 17.00 h, de dilluns a divendres.

[Font: Presidència de Govern. 16/02/2017]

[Foto: Presidència de Govern]