Categoria: Sociosanitari

Serveis Socials visita el servei d'acompanyament a reclusos amb diagnòstic de salut mental

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La consellera de Serveis Socials i Cooperació, Fina Santiago, acompanyada pel director general de Planificació i Serveis Socials, Andreu Horrach, ha visitat el servei d'acompanyament per a persones amb diagnòstic de salut mental que estan o han estat complint condemna al Centre Penitenciari de Mallorca i que estaven participant en els tallers i activitats celebrats el passat 15 de febrer.

Es tracta d'un programa que duu 10 anys de funcionament i que ofereix el Grup d'Educadors de Carrer i Treball amb Menors (GREC) que els acompanya i en fa un seguiment intensiu a nivell individual i a diferents tallers a nivell grupal. Així mateix, facilita la reinserció social, laboral i familiar d'aquestes persones durant el procés de sortida del centre penitenciari i realitza una feina de mediació i d'acompanyament als recursos penitenciaris i comunitaris.

La Conselleria de Serveis Socials i Cooperació hi va destinar l'any passat 185.021 euros i, enguany, és un servei cofinançat pel Fons Social Europeu.

Segons els responsables del programa, una de cada quatre persones ingressades als centres penitenciaris presenten patologies psiquiàtriques, fins i tot l'abús o dependència a drogues.

[Font: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació. 15/02/2017]

[Foto: Conselleria de Serveis Socials i Cooperació]