Categoria: Ajudes

El Govern convoca nous ajuts per a formar personal investigador

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Govern de les Illes Balears ha obert una convocatòria d’ajuts per a la formació de personal investigador, destinats a estudiants que vulguin iniciar la seva tesi doctoral amb l'objectiu de formar-se en recerca científica i tècnica.

A través de la convocatòria, s’atorgaran subvencions a centres o unitats de recerca i desenvolupament tecnològic i a empreses ubicades a les Illes Balears per finançar catorze ajuts per formar personal investigador.

També s’atorgaran subvencions per cobrir les taxes acadèmiques per al personal investigador en formació, que inclouen la tutela acadèmica de doctorat, l'obertura i el manteniment de l'expedient, i la defensa de la tesi doctoral.

Existeixen dues modalitats: la primera inclou dotze ajuts per a la formació de personal investigador (FPI) a centres o unitats de recerca i desenvolupament tecnològic ubicats a les Illes Balears. La segona modalitat consta de dos ajuts per a la formació de personal investigador empresarial (FPI-E) a empreses ubicades a les Illes Balears.

Es destinarà un import màxim d'1.536.560 euros amb caràcter pluriennal (2021-2026). El termini de sol·licitud comença el 25 d’agost i acaba el 21 de setembre. Tota la informació relacionada amb la convocatòria es pot trobar a la web de la Direcció General de Política Universitària i Recerca.

La Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura, a través Direcció General de Política Universitària i Recerca, és la responsable d’aquesta convocatòria ja consolidada fruit de la tasca iniciada la passada legislatura i amb l’objectiu d’avançar cap a una economia del coneixement.

La convocatòria s’emmarca en els reptes de la societat de les Illes Balears establerts en el Pla de Ciència, Tecnologia i Innovació 2018-2022. Aquests són salut, canvi demogràfic i benestar; bioeconomia i economia circular; energia sostenible, eficient i neta; transport intel·ligent, sostenible i integrat; accions pel canvi global; societat canviant, innovadora i segura i, finalment, economia, societat i cultura digital.

[Font: Conselleria de Fons Europeus, Universitat i Cultura. 25/08/2021]

[Foto: UniversitatPompeuFabra / LaboratoriEdificiDoctorAiguader / CC BY-NC-ND 2.0]