Categoria: Ajudes

El Govern estatal destina 19 milions d'euros a la contractació de personal científic a empreses

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Ministres va autoritzar, el dimarts 30 de novembre, la convocatòria d'ajudes dels programes "Torres Quevedo" i "Doctorats Industrials". La Convocatòria "Torres Quevedo" disposa de 15 milions d'euros per a la contractació d'uns 180 doctors. "Doctorats Industrials" compta amb un pressupost de 4 milions d'euros i subvenciona la formació d'uns 60 doctors.

Els programes d'ajudes "Torres Quevedo" i "Doctorats Industrials" destinen 19 milions d'euros a la contractació de doctors o doctorands a empreses per un màxim de quatre anys. Aquests programes d'ajudes pertanyen a l'Agència Estatal d'Investigació (AEI), organisme adscrit al Ministeri de Ciència i Innovació.

La convocatòria "Torres Quevedo" finançarà amb 15 milions d'euros 180 ajudes per a la contractació de doctors a empreses, centres tecnològics d'àmbit estatal, centres de suport a la innovació tecnològica d'àmbit estatal, associacions empresarials i parcs científics i tecnològics. Les ajudes es dirigeixen a doctors que desenvolupin projectes d'investigació industrial, desenvolupament experimental o estudis de viabilitat tècnica previs.

L'objectiu d'aquests contractes, de tres anys de durada, és afavorir la carrera professional dels investigadors, així com estimular la demanda en el sector privat de personal per efectuar projectes d'R+D i impulsar la consolidació d'empreses tecnològiques de creació recent.

Les ajudes de la convocatòria "Doctorats Industrials", que compten amb un pressupost de 4 milions d'euros, permetran la realització d'aproximadament 60 contractes per a la formació d'investigadors a empreses.

L'objectiu de la convocatòria "Doctorats Industrials" és promoure la realització de projectes d'investigació industrial o de desenvolupament experimental a empreses, en les que s'emmarqui una tesi doctoral. Amb això, es pretén afavorir la inserció laboral de personal investigador en les empreses des dels inicis de les seves carreres professionals, contribuir a l'ocupabilitat d'aquests investigadors i promoure la incorporació de talent en el teixit productiu per elevar la seva competitivitat. Aquesta iniciativa contempla ajudes de fins a quatre anys per al cofinançament dels contractes laborals dels investigadors en formació.

[Font: Ministeri de Ciència i Innovació. 30/11/2021]

[Foto: Ministeri de Ciència i Innovació]