Categories: Ajudes, Premis

L'Associació Espanyola Contra el Càncer presenta les seves Ajudes en Recerca i l'adjudicació de l'Ajuda a l'Investigador 2022, per un import de 200.000 euros, al Dr. Ramón María Rodríguez

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

L'Associació Espanyola Contra el Càncer a Illes Balears va celebrar un acte a l'Hospital Universitari Son Espases amb motiu de la presentació de les Ajudes a la Recerca 2022, entre les quals destaca l'ajuda per un import de 200.000 euros, al Dr. Ramón M. Rodríguez que treballarà en el projecte titulat ‘Els lípids cel·lulars: una empremta dactilar del càncer colorectal’.

En total, en l'àmbit nacional han estat prop de 24,4 M€ atorgats en 195 ajudes, amb l'objectiu d'augmentar la supervivència mitjana de les persones amb càncer al 70% per al 2030 i portar els resultats de la recerca al pacient.

En aquest acte també es va presentar l'Ajuda de Pràctiques de Laboratori del Curs Acadèmic 2022, concedida a la investigadora María Solivellas.

En 2022, l'Associació a Illes Balears, aportarà a Recerca prop de 800.000 €. A més de les ajudes lliurades en l'acte d'aquest matí, s'ha confirmat la pròrroga de l'ajuda predoctoral de l'investigador Miquel Enseñat i l'ampliació per tres mesos, a causa de retards provocats per la COVID-19, dels projectes de les investigadores Beatriz Almarán i Lucía Ferro.

‘Els lípids cel·lulars: una empremta dactilar del càncer colorectal’

L'objectiu del projecte secundat amb l'Ajuda a l'Investigador 2022 del Dr. Ramón María Rodríguez, investigador postdoctoral en el Grup de Lípids en Patologia Humana de l'IdISBa (Institut d’Investigació Sanitària Illes Balears)és analitzar la composició lipídica del càncer colorectal amb la finalitat d'obtenir informació molecular que ajudi a desenvolupar millors eines per al tractament i seguiment personalitzat d'aquests pacients.

Les Ajudes en Recerca de l'Associació adjudicades cobreixen totes les fases de la carrera investigadora (des de pràctiques com a estudiants universitaris a grups consolidats), totes les fases de la recerca (des de la recerca bàsica per a aprofundir en el coneixement del càncer fins a la innovació i la recerca clínica per a acostar els resultats als pacients), i tots els tipus de càncers, amb especial èmfasi en aquelles línies identificades com a estratègiques pel seu impacte en els pacients (radioteràpia, cirurgia oncològica o epidemiologia).

En total, seran 195 ajudes que, gràcies a l'esforç de la societat espanyola, fan de l'Associació Espanyola Contra el Càncer l'entitat social i privada que més projectes secunda i més investigadors ajuda per a investigar el càncer. L'Associació té 525 projectes on intervenen més de 1.000 investigadors amb uns fons destinats de 92 M€ en projectes propis.

Les Ajudes en Recerca de l'Associació tenen com a principals objectius donar suport al talent investigador per a garantir la seva estabilitat laboral i que els investigadors desenvolupin el talent a Espanya, impulsar la recerca clínica per a involucrar als professionals mèdics en la recerca i així acostar els resultats als pacients i continuar apostant per la innovació amb ajudes específiques.

Inauguració de l'exposició «La investigación en cáncer. Un reto milenario»

Aprofitant l'acte de presentació de les Ajudes a la Recerca, es va inaugurar l'exposició de l'Associació ‘La investigación en cáncer. Un reto milenario’ que ofereix un viatge a l'origen dels temps per a descobrir les primeres restes de càncer i recórrer la història per a conèixer com ha anat evolucionant la recerca en la seva precisió i, el més important, en supervivència.

Es podrà gaudir en el hall de la planta 0 del mòdul K de Son Espases des del dia 1 fins al dia 14 de desembre. Posteriorment, l'exposició anirà recorrent més municipis de Mallorca – l'Hospital Comarcal d'Inca és la segona parada confirmada del tour-, Menorca, Eivissa i Formentera, durant els mesos vinents.

[Font: IdISBa. 01/12/2022

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]