Categoria: Beques

Convocatòria MSCA Doctoral Networks DN 2021

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

A partir del dia 22 de juny comença l'obertura de la convocatòria Xarxes de Doctorat (MSCA Doctoral Networks DN 2021), la data de tancament serà el 16 de novembre de 2021.

Objectiu

L'objectiu és implementar programes de doctorat per col·laboradors d'organitzacions de diferents sectors europeus i fora, altament preparats, estimular la seva creativitat, millorar les seves capacitats d'innovació i potenciar la seva ocupabilitat a llarg termini.

Qui pot sol·licitar-la?

Les xarxes de doctorat estan obertes a consorcis internacionals d'universitats, institucions de recerca, empreses, PIME i altres organitzacions no acadèmiques. Han d'incloure:

  • Almenys tres entitats jurídiques independents, cadascuna d'elles establerta en un Estat membre de la UE diferent o en un país associat a Horitzó Europa i amb almenys una d'elles establerta en un Estat membre de la UE.
  • A més d'aquest mínim, poden adherir-se altres organitzacions de qualsevol país del món.
  • S'apliquen condicions específiques als doctorats industrials i conjunts.

Tipus de xarxes de doctorat

Les xarxes de doctorat posen en marxa programes de doctorat mitjançant l'associació d'universitats, institucions i infraestructures de recerca, empreses, incloses les PIME, i altres agents socioeconòmics de diferents països d'Europa i de fora d'ella. Aquests programes de doctorat respondran a necessitats ben identificades en diverses àrees de recerca i innovació, exposaran als investigadors als sectors acadèmics i no acadèmics i oferiran formació en recerca, així com habilitats i competències transferibles rellevants per a la innovació i l'ocupabilitat a llarg termini.

A més de les xarxes de doctorat estàndard, s'han introduït incentius per a promoure també dos tipus específics de doctorats:

  • Els doctorats industrials. Formen als candidats al doctorat que desitgen desenvolupar les seves habilitats i fer un pas fora de l'àmbit acadèmic, en particular en la indústria i l'empresa. Els participants individuals han d'estar inscrits en un programa de doctorat i ser supervisats conjuntament pels socis acadèmics i no acadèmics.
  • Doctorats conjunts. Proporcionen un tipus de col·laboració internacional, intersectorial i interdisciplinària molt integrada en la formació doctoral que condueix a un títol de doctorat conjunt o a múltiples títols de doctorat atorgats per les institucions participants. Els candidats al doctorat han d'estar inscrits en un programa conjunt i ser supervisats conjuntament.

Quantia

Compta amb un pressupost de 402,95 milions d'euros.

A més, el proper 15 de juny es realitzarà una sessió informativa sobre aquesta convocatòria. Per poder assistir és necessari realitzar un registre.

Aquest informació també estarà disponible a la pàgina de convocatòries externes de l'IdISBa.

[Font: IdiSBa]

[Foto: nihgov / Investigación / CC-by-sa-3.0 de]