Categories: Premis, COVID-19, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Concessió de la Medalla d’Or 2021 als professionals sanitaris que lluiten contra la COVID-19

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El Consell de Govern ha acordat la concessió de la Medalla d’Or de la CAIB de 2021 als professionals sanitaris que lluiten contra la pandèmia de la COVID-19.

Aquesta Medalla d’Or és, per tant, un reconeixement a la feina de tots els treballadors i treballadores del col·lectiu sanitari, públic i privat, en la lluita contra la COVID-19: tant a la seva gran capacitat d’adaptació a una situació desconeguda, com a la seva dedicació, compromís i valentia, que els ha convertit en un exemple d’entrega i superació.

El Govern considera que el sistema de salut de les Illes Balears ha respost de manera extraordinària a les noves necessitats que han sorgit arran d’aquesta pandèmia mundial, la qual ha situat el món davant un nou paradigma i ha posat a prova els sistemes sanitaris de tots els països.

Els professionals sanitaris han treballat de manera eficaç i eficient per minimitzar l’impacte del virus. La seva dedicació ha estat absoluta i la implicació del personal que conforma el sistema públic i privat de salut ha estat impecable. Gràcies a la suma de tots aquests esforços s’han minimitzat les conseqüències de l’expansió del virus.

D’altra banda, també cal destacar la professionalitat que s’ha demostrat a l’hora de mantenir els coneixements científics actualitzats, la qual ha permès actuar a partir de l’evidència científica disponible en cada moment. També es té en compte la seva capacitat per elaborar estudis clínics destinats a millorar els tractaments i el diagnòstic precoç, així com la capacitat d’adaptació, de coordinació de nous protocols i d’organització dels recursos.

A la lluita per combatre la COVID-19 s’hi han dedicat amb entrega els professionals mèdics, d’infermeria, dels serveis epidemiològics, dels departaments de recerca, el personal de neteja, el personal de suport logístic dels hospitals, els zeladors, els auxiliars de clínica, el personal administratiu, els serveis jurídics, etc. Són més de 20.000 persones que amb el seu esforç han treballat amb l’objectiu de preservar la salut de tots els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balear.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 15/02/2021]

[Foto: Àrea de Salut de Menorca]