Categories: Premis, Promoció de la salut i prevenció de la malatia

Premiats els guanyadors del I Certamen Literari de Conte Infantil contra l’Estigma de Salut Mental

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els menorquins Màrius Pons Borràs i Maria Rotger Julià han estat els autors guanyadors en la categoria infantil i d’adult del I Certamen Literari de Conte Infantil, convocat pel Grup de Lluita contra l’Estigma. Així mateix, l’eivissenca Lucía Costa Azqueta ha guanyat el premi juvenil del Certamen.

Amb motiu de la Setmana de la Salut Mental del 4 al 10 d’octubre (aquí podeu consultar el programa d'activitats), el Grup de Treball de Lluita contra l’Estigma ha lliurat els premis als guanyadors a Menorca i Eivissa. El premi està patrocinat pel Col·legi Oficial de Metges de les Illes Balears i el Col·legi Oficial de Terapeutes Ocupacionals de les Illes Balears, i consisteix en una tauleta tàctil, un diploma acreditatiu i l’edició del conte.

En total, es varen rebre 32 contes: 5, en la categoria infantil; 6, en la categoria juvenil, i 21, en la categoria d’adult. La procedència dels autors ha estat Maó, Ciutadella, es Castell, Eivissa, Palma, Muro, Marratxí, sa Pobla, Binissalem, Montuïri i Esporles.

Els contes guanyadors reflecteixen el lema del Dia de la Salut Mental 2021 triat per votació popular per la Confederació Salut Mental Espanya: «Salut mental, un dret necessari. Demà pots ser tu».

La Comissió de Lluita contra l'Estigma convocarà el primer semestre de l’any que ve la segona edició del Certamen Literari de Conte Infantil, emmarcat en el Dia Mundial de la Salut Mental.

[Font: Conselleria de Salut i Consum. 05/10/2021]

[Foto: Conselleria de Salut i Consum]