Categoria: Premis

L’Associació Balear de Fibrosi Quística rep el premi a projectes socials del COIBA

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

El projecte ajuda a les persones amb fibrosi quística convertir-se en pacients experts per realitzar el tractament de la seva malaltia de la forma més autònoma possible.

El Col·legi Oficial d’Infermeria de les Illes Balears (COIBA) ha fet entrega avui del premi de la II Convocatòria d’ajuts a projectes socials locals a l’Associació balear de Fibrosi Quística. El COIBA destinarà 5.000 euros al projecte “Educar és salut en Fibrosi Quística”, una iniciativa que ajudarà les persones amb aquesta malaltia a manejar-la de la forma més autònoma possible.

Amb aquests ajuts a projectes socials, el COIBA pretén col·laborar amb associacions de pacients i organitzacions sense ànim de lucre per impulsar iniciatives que contribueixin a millorar la qualitat de vida de persones en situació de vulnerabilitat i a prevenir l’aïllament i l’exclusió social. En aquest cas, el jurat, format per quatre infermeres externes al COIBA, ha elegit aquest projecte per la seva gran capacitat de millorar la vida dels participants.

El projecte “Educar és salut en Fibrosi Quística” ajuda a les persones amb aquesta malaltia a convertir-se en pacients experts que realitzin el tractament de la seva malaltia de la forma més autònoma possible. Durant deu mesos, els usuaris reben una formació i acompanyament que els permet avançar cap a l’autogestió, en la mesura del possible. Això implica, entre d’altres, dotar-los amb coneixements sobre drenatge autogen, teràpia inhalada i mesures d’higiene.

Cada persona usuària rep una sessió de formació setmanal i es du a terme tot un procés d’acompanyament i seguiment, amb l’objectiu de millorar la seva adherència al tractament. La metodologia preveu que l’equip professional pugui fer seguiment de forma permanent per avaluar els protocols de neteja, desinfecció, esterilització dels aparells de nebulització i inhalació. Aquest projecte posa gran èmfasi en la corresponsabilitat de les persones usuàries.

[Font: COIBA. 14/03/2022]

[Foto: COIBA]