Categoria: Premis

Els investigadors Roberto de la Rica i Antonio Clemente han guanyat el Premi Fundació Pfizer al millor projecte d'innovació en salut

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

Els investigadors Roberto de la Rica i Antonio Clemente, corresponsable i investigador del Grup Multidisciplinari de Sèpsia respectivament, varen rebre el Premi Fundació Pfizer al millor projecte d'innovació en salut dels Nodes i Centres Adherits de la Plataforma ITEMAS-ISCIII.

El projecte premiat es titula «Detección de infecciones respiratorias causadas por Pseudomonas aeruginosa» i és la base de la primera spinoff de l'IdISBa, que està actualment en fase de constitució. Consisteix en un biosensor per a la detecció d'infeccions respiratòries per un bacteri que pot causar infeccions greus. Comptarà amb senyals de color semblants al test ràpid de covid per identificar-lo de forma fàcil i ràpida.

El premi ha estat atorgat per Lluís Blanch, coordinador de la plataforma ITEMAS i director de l'Institut d'Investigació i Innovació Parc Taulí, i Sergio Rodríguez, president de la Fundació Pfizer.

La Plataforma ITEMAS és una plataforma de dinamització i innovació de les capacitats industrials del Sistema Nacional de Salut i la seva transparència efectiva al sector productiu.

[Font: IdISBa. 18/11/2022]

[Foto: IdISBa]