Categoria: Premis

La infermera Aina Huguet Torres obté el premi de la RAMIB a la millor recerca en l'àmbit infermer

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

En el marc de la sessió inaugural del nou curs acadèmic 2023 de la Reial Acadèmia de Medicina de les Illes Balears (RAMIB), celebrat el 24 de gener, la institució va atorgar el Premi RAMIB-COIBA a la millor recerca infermera a Aina Huguet Torres pel seu treball “Estudi de casos i controls per avaluar l'efecte de l'àmbit d'exposició i les mesures de protecció individual en el risc de transmissió del SARS-CoV-2”.

L'objectiu de l'estudi és analitzar com es comportava la transmissió del SARS-CoV-2 en la Comunitat i quins eren els efectes dels àmbits d'exposició i les mesures de protecció en la seva transmissió. Una línia que va sorgir arran del seu treball com a infermera rastrejadora en la central COVID, en veure que es manejava una gran quantitat d'informació que es podria utilitzar per optimitzar la tasca de rastreig d’aquestes professionals. Amb aquest projecte es buscava aportar evidència en temps real que pogués ajudar a comprendre el comportament de la COVID-19 i fer un rastreig dinàmic ajustat a les situacions de més càrrega de rastreig.

Aina Huguet destaca que "amb la mateixa informació i dades amb els quals es treballa diàriament en la pràctica infermera, es pot fer recerca per a dinamitzar la nostra labor". La trajectòria d'Aina Huguet Torres, a més, destaca perquè ja ha obtingut una beca predoctoral Florence Nightingale, atorgada pel COIBA i per la UIB

La RAMIB, en la seva sessió inaugural del curs, cada any reconeix el treball de recerca de diferents professionals de ciències de la salut. I el COIBA patrocina el reconeixement esmentat que destaca i dona suport al millor treball de recerca liderat per una infermera. El catedràtic en Infermeria Miquel Bennasar, membre de la Junta del COIBA, assistí a l'esdeveniment per donar l'enhorabona a la infermera premiada. 

[Font: COIBA. 26/01/2023

[Foto: COIBA]