Categoria: Premis

La FBSTIB rep el segon premi al millor treball de recerca al Congrés Hispà-Portuguès de Medicina Transfusional 2017

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (FBSTIB) ha rebut el segon premi al millor treball de recerca al Congrés Hispà-Portuguès de Medicina Transfusional 2017, celebrat a Oporto, de l'1 al 3 de juny.

El treball premiat es denomina "Disponibilidad de plaquetas HPA-1ª negativas para el tratamiento de la trombocitopenia fetal/neonatal aloinmune (TFNA): utilidad de un programa de donación de plaquetas por aféresis".

El premi ha estat atorgat per l'Associació Portuguesa d'Immuno-Hemoteràpia (APIH) i la Societat Espanyola de Transfusió Sanguínia i Teràpia Cel·lular (SETS) en el 2n Congrés Conjunt, Hispà-Portuguès de Medicina Trasfusional.

El premi reconeix l'esforç realitzat pel personal de la FBSTIB en el desenvolupament d'un programa de detecció de donants de plaquetes per afèresi amb un grup plaquetari poc comú. L'objectiu és prevenir, mitjançant la transfusió d'aquestes plaquetes, els casos de sagnat intracraneal en nounats a causa de trombocitopènia fetal/neonatal al·loimmune.

El treball premiat ha estat desenvolupat per la Dra. Teresa Jiménez-Marco, subdirectora del Banc de Sang; Estrella Carrasco-Ojeda, Diplomada en Infermeria; Susi Bleda, Margalida Cerdà, Aina De Fortes, Bàrbara Quetglas, Rosario Acosta, Maria Angels Munar, Laura Sánchez, Daura Noguera, personal tècnic de Laboratori; i el Dr. Enrique Girona-Llobera, director tècnic del Banc de Sang.

A més, el personal del Banc de Sang de la Fundació Banc de Sang i Teixits dels Illes Balears ha compartit els seus coneixements i experiències en aquest congrés i ha presentat aquestes ponències:

- "Qué cosas conviene conocer antes de implementar la tecnología de reducción de patógenos" i "La medicina basada en la evidencia", a càrrec de la Dra. Teresa Jiménez- Marco, subdirectora del Banc de Sang de la FBSTIB.

- "Cómo diseñar una encuesta para obtener conclusiones fiables", a càrrec d'Eva Gómez Sjunnesson, responsable de Comunicació i Màrqueting de la FBSTIB.

[Font: Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears. 06/06/2017]

[Foto: FBSTIB]

Notícies relacionades a Infosalut
*14/06/2017 - El Banc de Sang i Son Espases participen en el 28 Congrés de la SETS-X Congrés de l'APIH.

*07/06/2017 mallorcadiario.com - Banc de Sang de Balears, premiado por su investigación.
*07/06/2017 arabalears.cat - El Banc de Sang i Teixits de Balears, premiat pel seu programa de detecció de donants de plaquetes per afèresi amb un grup plaquetari poc comú.