Categoria: Premis

Cristina Molina rep la Medalla d'Or de l'Ajuntament d'Eivissa

Tipografia
  • Més petit Petit Mitjà Gran Més gran
  • Per defecte Helvetica Segoe Georgia Times

La doctora Cristina Molina, responsable de la Unitat d'Atenció a la Dona del Centre de Salut Es Viver, ha estat guardonada amb la Medalla d'Or de la Ciutat d'Eivissa 2018 pel seu treball exemplar a favor de la salut de les dones.

Amb aquest premi es reconeix la seva incansable tasca mèdica i divulgativa en benefici de la salut reproductiva i sexual de diverses generacions de dones a l'illa d'Eivissa, a més de la seva feina com a impulsora i dinamitzadora del Departament de Planificació Familiar.

Cristina Molina va arribar a Eivissa des de l'Argentina el 1985. La Planificació Familiar a l'illa porta el seu segell, atès que sempre ha mostrat la seva implicació amb la joventut, formant en educació sexual als joves a través de xerrades als instituts; ha encapçalat sessions informatives, conferències i tallers sobre salut sexual i prevenció d'embarassos no desitjats adreçats específicament a dones immigrants; ha desenvolupat aquesta mateixa cultura durant dècades entre els adolescents a través del programa d'atenció ginecològica, i ha col·laborat molt activament amb Metges del Món en l'atenció a la prostitució i a la prevenció de malalties de transmissió sexual.

El 2013 l'Associació de Dones Progressistes li va atorgar el Premi 8 de Març per la seva tasca en posar en marxa la planificació familiar a Eivissa, i el 2018 ha rebut el Premi d'Honor dels Premis Onda Cero Eivissa i Formentera, en reconeixement per la seva tasca i per la seva llarga trajectòria. Ara, a aquesta llista, se suma la Medalla d'Or de la Ciutat d'Eivissa 2018, la qual li serà lliurada en un acte institucional que se celebrarà el proper 5 d'agost, en el marc de les Festes de la Terra.

[Font: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera. 16/07/2018]

[Foto: Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera]

Notícies relacionades a Infosalut
*04/05/2018 - Onda Cero atorga el Premi d'Honor a la doctora Cristina Molina.